رئیس نظام مهندسی خراسان رضوی مطرح کرد:

آتش در کمین نمای 40 برج مشهد/ تشکیل کمیته شناسایی ساختمان‌های پرخطر پیرامون حرم

  • دوشنبه 6 شهریور 1396 ساعت 15:37

اخبار => اخبار

باشگاه در و پنجره و نما: رئیس سازمان نظام مهندسی استان خراسان رضوی گفت: چند ساختمان دارای شرایط مشابه روتانا با احتمال آتش سوزی در مشهد وجود دارد.
آتش در کمین نمای 40 برج مشهد/ تشکیل کمیته شناسایی ساختمان‌های پرخطر پیرامون حرم

به گزارش باشگاه در و پنجره و نما به نقل از روابط عمومی نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی، کامران دیسفانی در گفت‌وگو با روزنامه خراسان رضوی افزود: 40 برج ساخته شده جدید داریم که نماهای آن ها ترکیبی از کامپوزیت و پلی اورتان یا کامپوزیت و شیشه است و باید نمای آن‌ها بررسی شود و دوباره تأیید کیفیت دریافت کنند.

کامران‌ دیسفانی با بیان این که در ساخت و ساز هتل روتانای مشهد از مصالح ساختمانی غیراستاندارد و نامرغوب استفاده شده بود، از تشکیل کمیته شناسایی ساختمان‌های پرخطر در شهر مشهد و پیرامون حرم مطهر رضوی و ارائه گزارش این کمیته در سه ماه آتی برای ساختمان‌های گروه دال (بالای ۵ هزار متر و ۱۱ طبقه) در استان، خبر داد.

وی درباره علت آتش سوزی هتل روتانای شهر مشهد گفت: این پروژه در مقطع میانی انجام عملیات ساختمانی قرار داشت و نقشه‌ها در سازمان نظام‌ مهندسی‌ ساختمان بررسی شده اما گواهی پایان کار هنوز به سازمان ارائه نشده بود.

وی افزود: گزارشی که در مورد آتش‌سوزی هتل درحال ساخت روتانا ارائه شده گواه این است که هتل در بخش‌هایی در حال جوشکاری بوده که به دلیل قابل‌اشتعال بودن نما، جرقه‌ای ایجاد و آتش شروع می‌شود و این فاجعه رخ می‌دهد.

دیسفانی با اشاره به این که مصالح غیراستاندارد و نمای کامپوزیت قابل‌اشتعال و نامرغوب و همچنین نبود ناظر مقیم حین انجام عملیات ساختمانی از دلایل این آتش‌سوزی است، گفت: ورود مصالح غیراستاندارد به کشور چالشی است که امروزه با آن روبه‌رو هستیم. معمولا قیمت نماهای کامپوزیت غیراستاندارد و مشتعل شونده نصف نمای کامپوزیت استاندارد است و به همین دلیل نیز عده زیادی به سبب صرفه اقتصادی کوتاه مدت به این سمت گرایش دارند.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان با تأکید بر این که آتش سوزی برج سلمان مشهد در سال گذشته شبیه به آتش سوزی هتل روتانا بود ، افزود: سازمان نظام مهندسی ساختمان استان در مورد استفاده نکردن از نوعی ورق آتش زا در نمای ساختمان قبلاً اطلاعیه داده است و مهندسان موظف اند در این مورد در بحث نظارت دقت لازم را به عمل آورند. اما از آن جا که عموماً ناظر مقیم در پروژه ها حضور ندارد و ناظران به صورت مرحله ای به پروژه ها ورود می کنند، چنین مشکلاتی به وجود می آید.

وی ادامه داد: اتفاق دیگری هم که در آتش سوزی هتل روتانای مشهد رخ داد دسترسی نداشتن خودروهای آتش نشانی به محل آتش سوزی بود که امکان استقرار آن ها در جبهه نمای پشتی ساختمان فراهم نشد.

نوع نظارت ها برای ساختمان های بزرگ جوابگو نیست

دیسفانی تصریح کرد: برای جلوگیری از وقوع چنین آتش سوزی در این هتل کارفرما باید مصالح استاندارد تهیه می‌کرد، مهندس ناظر باید کنترل لازم را انجام می‌داد و مجری نیز باید کنترل و نظارت دقیقی می‌داشت. با این حال و اگرچه نظارت بر مصالح ساختمانی برعهده ناظران ساختمانی است اما مشکلی که داریم این است که در پروژه‌های بزرگ نیز ناظران به صورت مرحله‌ای تعریف می‌شوند. اعتقادی که داشته و دارم و اکنون در استان نیز در حال پیگیری موضوع هستم، این است که این نوع نظارت برای ساختمان های بزرگ جوابگو نیست و باید اصلاح شود.

وی افزود: باید تشکل‌های حقوقی مسئولیت نظارت را برعهده بگیرند و ساختمان های دارای اهمیت و حتی تمامی ساختمان ها، ناظر مقیم داشته باشند تا هرگونه مصالحی که در ساختمان استفاده می‌شود را پیش از استفاده تأیید کنند.

وی در بیان این پرسش که آیا سازمان نظام‌مهندسی ساختمان استان، آماری از ساختمان‌های نا‌ایمن در جوار حرم‌مطهر رضوی دارد و آیا در این زمینه برنامه‌ ریزی کرده است؟ گفت: حدود یک ماه قبل جلسه‌ای با حضور معاون عمرانی استاندار تشکیل شد و موضوع جلسه نیز بازنگری ساختمان‌های موجود اطراف حرم مطهر رضوی از نظر ایمنی بود تا آماری دقیق از آن ها ارائه شود. سازمان نظام مهندسی ساختمان با همکاری شهرداری مشهد اعلام آمادگی کرد و مقرر شد گروهی تشکیل شود و به ساختمان‌ها بروند و در نهایت وضع موجود را گزارش کنند.

دیسفانی افزود: گزارش اولیه از وضعیت ایمنی ساختمان‌های موجود در اطراف حرم‌مطهر رضوی در بازه زمانی ۳ ماهه تهیه و ارائه می‌شود. همچنین، ضمن شناسایی اولیه ساختمان‌های موجود با دادستانی مشهد مکاتبه‌ می‌شود تا مالکان را برای انجام یکسری اقدامات برای ایمن‌سازی ساختمان‌های موجود متعهد کنند زیرا برخی از واحدهای تجاری سرقفلی هایشان واگذار شده و مالکان فعلی هم اکنون، سهم کوچکی دارند و باید موارد قانونی رعایت شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خراسان رضوی، گفت: مقرر شد کمیته حقیقت یاب ایمنی ساختمان های اطراف حرم مطهر رضوی، در ساختمان‌های گروه دال که از نظر تقسیم‌بندی وزارت راه و شهرسازی بالای ۵ هزار متر و ۱۱ طبقه را شامل می شود ورود اولیه کنند و به تدریج این را تسری بدهند به ساختمان هایی که ممکن است به لحاظ زیربنا، مساحت زیادی را به خود اختصاص نداده باشند اما در مواقع بحران، اهمیت زیادی داشته باشند.


تعداد بازدید : 711

ارسال نظر

ارسال