به گزارش باشگاه در و پنجره و نما بهنقل از دنیای اقتصاد، با توجه به اینکه پنجرهها در گرما، سرما و هوای داخل خانه و همچنین دکوراسیون و زیبایی ساختمان نقش مهمی دارند، بهترین نوع پنجره، پنجرهای است که ضمن عایقبندی بالا، دارای زیبایی و بازشوی مناسب و همچنین کیفیت و دوام بالایی باشد. پنجره دوجداره upvc علاوه برداشتن این ویژگیها، دارای مزایای بسیار زیاد دیگری نیز هست، بنابراین هماکنون در تمام جهان پنجرههای upvc جزو بهترین و پیشتازترین انواع پنجره هستند.
حال به گفته تولیدکنندگان، این بازار همانند سایر بازارهای مرتبط با بخش مسکن روزهای سخت تغییرات لحظهای قیمتها را با ریزش شدید نیرو به دلیل رشد نرخ ارز و تورم تجربه میکند که بهبود این مهم نیازمند بهبود و ثبات اقتصادی است. رکود ساختوساز مسکن زمینه نابودی صنعت ما را فراهم کرده است، چراکه این رکود در سالهای زیادی تداوم داشته و زمینه فشار اقتصادی گستردهای را مهیا کرده است.
عدم ثبات قیمتها در بازار درب و پنجره
در همین راستا مدیرعامل یکتا پنجره آسیا با اشاره به اینکه در حالحاضر در کشور بیش از ۱۰۰ برند فعال در حوزه صنعت درب و پنجره و شیشههای دوجداره داریم گفت: در میان این ۱۰۰ شرکت، حدود ۱۰ شرکت هستند که جزو برندهای معروف و با بهترین کیفیت هستند که اقدام به تولید درب و پنجره و شیشههای دوجداره میکنند؛ اما موضوع مهمی که این روزها بازار درب و عمدتا شیشههای دوجداره را با چالش مواجه کرده است عدم ثبات قیمتها است.
بهنام فاتحی گفت در چند سال اخیر قیمت پروفیل افزایشیافته است. از ابتدای سال ۹۹ نیز پروفیل از متری ۳۵ هزار تومان به ۱۲۰ هزار تومان رسیده بود.
وی افزود: اغلب سازندگان مسکن به سراغ استفاده از پروفیلهای سبک که ارزانقیمتتر از سایر محصولات هستند میروند، این رفتار انبوهسازان برای استفاده از پروفیلهای سبک با این هدف است که در هر متر بیش از ۱۰ هزار تومان برای سازندگان مسکن سود خواهد داشت.
مدیرعامل یکتا پنجره آسیا در پاسخ به این پرسش که آیا ایران توانایی تولید پیویسی یا شیشههای دوجداره را دارد؟ گفت: یراقآلات وارداتی است. مواد اولیه تیتان و پودر پیویسی است. البته شاید در تولید پودر پیویسی به تواناییهایی رسیده باشیم، اما بههرحال هنوز در تولید مواد اولیه تیتان و یراقآلات نتوانستهایم به مرز خودکفایی برسیم.
فاتحی عمدهترین چالش بازار درب و پنجره و یوپیویسی را عدم ثبات قیمتها عنوان کرد و گفت: بیثباتی بازار عمدهترین مشکل بازار درب و پنجره و شیشههای دوجداره است. هر لحظه قیمتها در نوسان است و متاسفانه این نوسان قیمت همواره به سمت بالا و جهش قیمت است. این روزها بازار پنجرههای دوجداره، بازار ترسناکی شده است.
ریزش نیرو در بازار درب و پنجره
اما در این میان مدیرعامل شرکت پنجرهسازان پاسارگاد معتقد است وضعیت اقتصادی بیثبات باعث شده تا از سال ۹۵ اغلب تولیدکنندگان درب و پنجره و شیشههای دوجداره به تعدیل نیرو روی بیاورند.
محمد تاجری گفت که رشد قیمتها در بازار ارز و درنتیجه رشد تورم باعث شده تا این روزها بازار درب و پنجره و شیشه دوجداره با یک وضعیت ابهامآلود و ریزش نیرو روبهرو شود. رشد نرخ دلار باعث شده تا هر هفته قیمتها در بازار درب و پنجره دوجداره دستخوش تغییر و تحول شود.
وی بیان کرد که قیمت شیشههای دوجداره از ابتدای سال ۹۹ تاکنون بیش از ۵۰ درصد افزایش داشته است و در این شرایط فروش سخت میشود. حتی تولیدکنندگان و کارخانههای بزرگ نیز با این تصور که هرلحظه قیمتهای دلار تغییر میکند فروش خود را در بازار متوقف میکنند.
وی معتقد است: این روزها تولیدکنندگان و کارخانهدارها به فروشندگان و تولیدکنندگان جزء اعتماد ندارند و فروش با چک را متوقف کرده و تنها نقدی اقدام به فروش اجناس خود میکنند، چراکه میترسند قیمتها بهیکباره چندبرابر افزایش یابد.
تاجری در پاسخ به این پرسش که اگر در تولید درب و پنجره و شیشههای دوجداره خودکفا هستیم و این محصولات در داخل تولید میشود، چرا باید با رشد نرخ دلار این بازار نیز دچار نوسان شود؟ گفت: شرکتهای مادر وقتی قیمت دلار بالا میرود بهیکباره عرضه خود را متوقف میکنند. مهمترین چالش این روزهای بازار درب و پنجره و شیشه دوجداره نبود ثبات اقتصادی و قیمت است. عدم ثبات قیمتها باعث شده تا بیش از ۸۰ درصد سازندگان مسکن به استفاده از درب و پنجره و شیشه دوجدارههای بیکیفیت و ارزانقیمت سوق پیدا کنند، این استقبال سازندگان از اجناس ارزان و بیکیفیت تنها به از بین رفتن سرمایهها منجر میشود.
مدیرعامل شرکت پنجرهسازان پاسارگاد در ادامه با بیان اینکه استفاده از اجناس ارزان و بیکیفیت تنها به بالای شهر یا پایینشهر محدود نمیشود، گفت: اغلب سازندگان مسکن بر این باور هستند که با استفاده از اجناس بیکیفیت میتوانند در قیمت تمامشده مسکن سود بهتری نصیب خود کنند.
وی در نهایت گفت: درخواست ما از دولت این است که اگر نرخ دلار قرار است افزایش یابد، یکبار برای همیشه این اتفاق رخ دهد؛ یعنی اگر قرار است اقتصاد کشور با دلار ۲۵ هزارتومانی خود را تطبیق دهد این اقدام بهتر از این است که امروز دلار ۲۵ هزار تومان باشد و فردا دلار به ۲۶ هزار تومان و سپس ۲۷ هزار تومان برسد. پس ثبات قیمت دلار که تمام کالاها خود را با قیمت آن تطبیق میدهند میتواند به تولید کالا در کشور و ثبات قیمتها کمک کند.