ترمووود و مزایای آن در نماسازی ساختمان

  • سه شنبه 16 خرداد 1396

اخبار => اخبار

باشگاه در و پنجره و نما: همان طور که می دانید ترم وود ها امروزها یکی از مصالح پر طرفدار در زمینه معماری چه در بخش نماسازی و چه در حوزه ی دکوراسیون داخلی مطرح می شودکه به حق زیبایی چنین فضاهایی ها را دو چندان می کند. اما نکته ای که سبب دوام این زیبایی می شود، کیفیت محصول اولیه است.
ترمووود و مزایای آن در نماسازی ساختمان

باشگاه در و پنجره و نما:

ترمووود چیست؟

از سالهای بسیار دور بشر به این مطلب پی برده بود که سوزاندن و نیم سوز کردن چوب مقاومت آن را در مقابل بسیاری از عوامل جوی در محیط های بیرونی افزایش چشمگیر می دهد و در این راستا تحقیقات بسیار گسترده در کشور های مختلف در این زمینه آغاز شد .کشور فنلاندبا بکارگیری روش های مهندسی و فراوری مناسب پس از سال ها تحقیقات و آزمایش عمر و دوام چوب ها را افزایش داد و با تیمار حرارتی چوب، به روش ترمووود (THERMO WOOD) دست یافت.

ترمووود چگونه ساخته می شود؟

برای ساخت ترمووود ابتدا چوب ها را برش داده و به اشکال مختلف در می آورند و سپس در داخل دستگاه ترمووود آن ها را تا ۱۰۰ و سپس ۱۳۰ درجه سانتی گراد تحت شرایط خاص گرما می دهند که این مطلب باعث خشک شدن چوب و کاهش رطوبت چوب می شود.

در محله بعد، حرارت را ۱۸۰ تا ۲۲۰ درجه سانتی گراد تحت همان شرایط بالا برده و در این حالت کلیه صمغ و رطوبت چوب خارج شده و به صفر نزدیک می شود و ساعت ها در این دما و شرایط باقی می ماند و تمام قسمت های چوب تا مرکز آن به رنگ قهوای روشن در می آید.

در مرحله آخر چوب آرام آرام سرد شده تا دمای آن به ۱۰۰ درجه سانتی گراد برسد و سپس با پاشیدن آب و بخار آب دمای آن را به دمای محیط می رسانند. در این مرحله چوب رطوبت جذب کرده و رطوبت نهایی آن به ۴ تا ۶ در صد می رسد. با استفاده از این روش، عمده خصوصیات منفی چوب تقریبا از بین می روند .

به دلیل دمای بالایی که چوب متحمل می شود، زنجیره های سلولزی آن شکسته شده، اسیدهای آن تجزیه شده و از هر گونه جانور میکروسکوپی و حشرات پاک می شود. بخش عمده رزین چوب از آن خارج می شود و آن قسمتی که باقی می ماند به شکل بلور در آمده و بی ضرر می گردد. پس از این فرآیند، چوب در مقابل سرما، گرما، بارندگی، رطوبت، حشرات و هر گونه تغییر شکل در محیط های بیرونی و داخلی مقاوم می شود.

کاربرد ترمووود چیست؟

از چوب های ترمو با ۱۶۸ گونه چوب، برای فضاهایی که در شرایط جوی همچون سرما و گرما، بارندگی و رطوبت، حشرات و اشعه UV آفتاب قرار دارند، قابل استفاده می باشند که از آن جمله می توان نمای بیرونی ساختمان، کف محوطه های باز (دکینگ )، بام باغ، پل، فلاور باکس، کنار استخر، آلاچیق، پرگولا، سونا، کلبه، ویلای چوبی و ... را نام برد.


تعداد بازدید : 1779

ارسال نظر

ارسال