این روزها نمای شیشه ای به عنوان عضوی ثابت از نمای شهری در شهرهای مدرن محسوب می شود. سقفها، سایبان ها و نماهای شیشه ای باید پاسخگوی نیازهای عملکردی زیادی باشند، تعدادی از آنها را میتوان به شرح ذیل مطرح نمود:
ü استفاده حداکثری از نور روز.
ü دید به داخل و دید به خارج.
ü جلوه ظاهری.
- عملکردهای حرارتی:
ü ممانعت از اتلاف حرارت از داخل به بیرون و عدم جذب بیش از حد گرادیان حرارتی از خارج به داخل.
ü جذب حرارت.
- عملکردهای مکانیکی:
ü عمر مفید بالا.
ü استحکام کافی در مقابل بارهای خارجی نظیر بار ناشی از باد و زلزله.
ü تحمل تنش های حرارتی.
- عملکردهای دیگر:
ü عایق صدا.
- مهمترین نیاز عملکردی در نمای شیشه ای، ایمنی است که به عنوان موضوعی مهم در حراحل نصب نمای شیشه ای در ارتفاع بالاتر از قد انسان مطرح است که دراین باره دو عامل مطرح است:
ü انتخاب نوع شیشه کاری و خصوصیات آن.
ü نوع طراحی سیستم نگهدارنده.
- انواع مصالحی که در معماری نما و سقفهای شیشه ای کاربرد فراوان دارند عبارتند از شیشه های ساختمانی با ساختار مختلف، پلی کربنات ها و پلی متاکریلات ها یا PMMA (که دومی در زبان عامه به عنوان آکریلیک، پرسپکس یا پلکسی گلاس شناخته شده است). در مقایسه بین کاربرد شیشه و این مصالح می توان به موارد زیر اشاره کرد:
درجه شفافیت هر دو یکسان است.
- انواعی از پلیمر ها استحکام کمتری نسبت به شیشه داشته اما با دوام تر است.
ü ویژگی های مثبت: پلاستیک ها از شیشه سبک تر بوده و خاصیت شکل پذیری بالاتری دارند، استفاده از آنها آسانتر و ضریب هدایتی پایین تری دارند.
ü ویژگی های منفی: پلاستیک ها استحکام اولیه کمتری نسبت به شیشه داشته و علاوه بر آن در اثر حرارت و نور خورشید نیز ضعیف تر می شوند. البته موادی چون پلی کربنات ها در حالتهایی مقاومت مکانیکی حتی تا 250 برابر شیشه های ساختمانی در اختیار کاربران قرار میدهد.